Goede Doelen

De opbrengst van de Heuvelrug Wandeltocht gaat ieder jaar in zijn geheel naar goede doelen. Dit jaar steunen we Make-A-Wish Nederland en De VoorleesExpress Veenendaal. De afgelopen jaren steunden we onder meer Vrienden UMC & Wilhelmina Kinderziekenhuis, Jantje Beton en Spieren voor Spieren. Dit kunnen wij alleen door de verschillende sponsoren die zich aan de wandeltocht verbinden en natuurlijk door uw deelname aan de wandeltocht.

Elke dag horen gemiddeld 4 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar een positieve boost meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt, en vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doen we door samen hun allerliefste wens te laten uitkomen.
Loop je de Nijmeegse 4daagse en wil je die lopen voor Make-A-Wish dan kan dat! Meld je aan via actiemakeawish.nl/project/wishwalk-2024. Je wordt alle dagen verzorgd langs de route en je draagt bij aan het vervullen van allerliefste wensen van ernstig zieke kinderen.

Naar de website van Make-A-Wish Nederland

De VoorleesExpress verspreidt taalplezier. Met prentenboeken in alle talen, taalspelletjes en vrijwilligers bij gezinnen thuis, ontdekken ouders wat zij te delen hebben, en ontdekken kinderen wat taal voor hen kan doen. En hoe leuk dat is! Door samen 20 keer te lezen en taalspelletjes te doen geven vrijwilligers gezinnen vertrouwen in hun taal, en wordt de drempel naar taal en taalontwikkeling verlaagd. De opbrengst van de Heuvelrug Wandeltocht is bestemd voor de Voorleesexpress in Veenendaal en wordt besteed aan boekenpakketten voor de gezinnen en het organiseren van een (voor)leesactiviteit.

Naar de website van De VoorleesExpress Veenendaal

De stichting Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis zet zich in voor meer onderzoek naar nieuwe behandelingen en innovaties en voor alle extra voorzieningen in het ziekenhuis. Denk aan de inrichting van kindvriendelijke kamers, het kindertheater of een gastenverblijf. Voorzieningen die volgens artsen, patiënten en ouders van patiëntjes onmisbaar zijn voor een kindvriendelijk en prettig verblijf. De opbrengst van de Heuvelrug Wandeltocht is bestemd voor een wand met interactieve speeltoestellen, voor nieuwe onderwijsmaterialen om aan het bed les te kunnen geven en voor het project Muziek aan het bed. Met uw steun zorgen wij voor de beste zorg, behandeling en een kindvriendelijke en comfortabele omgeving.

Naar de website van Vrienden UMC & WKZ

Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!

Naar de website van Jantje Beton

Stichting De Muzen Veenendaal heeft als voornaamste doel het bevorderen van de culturele en kunstzinnige vorming van en door de Veenendaalse bevolking. De instelling heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van een muziekschool tot een multidisciplinair instituut (muziek, theater en dans), waaraan ook een ‘Steunfunctie’ is toegevoegd. Daarnaast worden de amateurkunst en popmuziek ondersteund en worden festivals en kunstprojecten georganiseerd.

Naar de website van De Muzen

Met de wandelgids ‘De mooiste routes van de Heuvelrug Wandeltocht’ is vorig jaar Spieren voor Spieren ondersteund. Er zijn 20.000 kinderen in Nederland met een zeldzame spierziekte. Stichting Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan, zodat alle kinderen onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Met partners, met sportieve acties en evenementen én met de inzet van topsport- en kind ambassadeurs wordt zoveel mogelijk geld opgehaald. Dit geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, snelle diagnose, de beste behandeling en innovatieve zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht.

Naar de website van Spieren voor Spieren

Netwerk voor Jou biedt hulp en netwerk aan kwetsbare inwoners van Veenendaal die weinig of geen netwerk en vaak ook weinig of geen financiën hebben. Het gaat om hele simpele dingen, zoals een kopje koffie bij iemand drinken, samen wandelen of helpen met een klusje. Netwerk voor jou koppelt vrijwilligers aan de individuele hulpvragen die binnenkomen en zet projecten op, zoals Wandelen met ouderen en Zaalvoetbal met statushouders. Netwerk voor Jou laat zien hoe dichtbij hulp aan de kwetsbare medemens is en hoe eenvoudig mensen geholpen kunnen worden. Jongeren worden gestimuleerd om betrokken te zijn in hun directe omgeving en op die manier een wezenlijke bijdrage te leveren aan de samenleving. Met de opbrengst van de wandelgids ‘De mooiste routes van de Heuvelrug Wandeltocht’ is vorig jaar naast Spieren voor Spieren ook Netwerk voor Jou ondersteund.

Naar de website van Netwerk voor jou