Goede Doelen

De opbrengst van de Heuvelrug Wandeltocht gaat ieder jaar in zijn geheel naar goede doelen. Dit jaar ondersteunen we de Stichting Spieren voor Spieren en de Stichting Netwerk voor jou. Dit kunnen wij alleen door de verschillende sponsoren die zich aan de wandeltocht verbinden en natuurlijk door uw aankoop van de wandelgids.

Er zijn 20.000 kinderen in Nederland met een zeldzame spierziekte. Stichting Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan, zodat alle kinderen onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Met partners, met sportieve acties en evenementen én met de inzet van topsport- en kind ambassadeurs wordt zoveel mogelijk geld opgehaald. Dit geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, snelle diagnose, de beste behandeling en innovatieve zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht.

Naar de website van Spieren voor Spieren

Netwerk voor Jou biedt hulp en netwerk aan kwetsbare inwoners van Veenendaal die weinig of geen netwerk en vaak ook weinig of geen financiën hebben. Het gaat om hele simpele dingen, zoals een kopje koffie bij iemand drinken, samen wandelen of helpen met een klusje. Netwerk voor jou koppelt vrijwilligers aan de individuele hulpvragen die binnenkomen en zet projecten op, zoals Wandelen met ouderen en Zaalvoetbal met statushouders. Netwerk voor Jou laat zien hoe dichtbij hulp aan de kwetsbare medemens is en hoe eenvoudig mensen geholpen kunnen worden. Jongeren worden gestimuleerd om betrokken te zijn in hun directe omgeving en op die manier een wezenlijke bijdrage te leveren aan de samenleving.

Naar de website van Netwerk voor jou

Met de opbrengst van de 15e Heuvelrug Wandeltocht in 2019 is de stichting Scoren in de Wijk Veenendaal ondersteund. Scoren in de Wijk wil door middel van sport en sociale activiteiten kinderen van 8 tot 12 jaar in diverse wijken in Veenendaal op speelse wijze vroegtijdig (aan)leren en laten ervaren dat verantwoordelijkheid dragen voor de eigen leefomgeving belangrijk is.
logo scoren inde wijk

Naar de website van Stichting Scoren in de Wijk Veenendaal